HomeMinorLitTekniskReferencerSupportContact english | deutsch  
 
Produktoversigt > Arkiv
 
   

2010 - Nye standard dimensioner

For at imødekomme efterspørgslen, har vi tilføjet flere standard dimensioner til sortimentet. Standard dimensioner for kvadratiske og rektangulære fliser, trappetrin, stødtrin, sokkellister og Intactila ledeliniekoncept i flere forskellige farver og med forskellige overflader kan ses her: MinorLit teknisk beskrivelse.

     
 

2009 MinorLit ledeliniekoncept udvalgt til designnorm for Banedanmark, DSB S-tog og DSB.

Ledelinier er indtil 2005 udlagt på stationerne i form af en række forskellige materialer og metoder, som har været forbundet med ulemper, både med hensyn til omkostningsniveau, anvendelighed og holdbarhed.

Trafikministeriet har derfor ønsket et standard ledeliniekoncept til brug for Banedanmark, DSB S-tog og DSB.

I et udviklingsprojekt blev forskellige produkter undersøgt og udvalgte typer testet. Læs her mere om udviklingsprojektet omkring Ledeliniekonceptet på DSB´s hjemmeside.

Udviklingsprojektet har efterfølgende fastlagt en fælles designnorm for udendørs og indendørs ledelinier på stationer på tværs af ejerforhold (Banedanmark og DSB). Til denne designnorm blev MinorLit-ledeliniekonceptet udvalgt.

     
 

Den interaktive betonflise - vinder af Opfinder- og Idékonkurrencen 2007.

Med verdens første interaktive og intelligente betonflise gør opfinder Lars Nørgaard Bjørn for alvor betonfliser til mere end bare fliser. Det er første gang, at betonflisen er gjort interaktiv og uafhængig af strømkabler. En helt unik energiforsyning betyder, at flisen fungerer, så snart den er i jorden. Fliserne har indbygget avanceret - og dog stadig billig - trådløs elektronik og software. De kan fungere som informations- og sikkerhedsfliser for fodgængere og trafikanter og er f.eks. oplagte på banegårdsperroner. Her kan de med rødt eller grønt lys advare om tog, ligesom fliserne med fordel kan fungere som informationsfliser i byrummet, som ledelys om natten eller fungere som nødbelysning.

Lars Nørgaard Bjørn har udtænkt den interaktive flise i tæt samarbejde med SEDES A/S og DSB Arkitekterne.

Pressemeddelse fra Messecenter Herning.

     
 

MinorLit-Betonfliser på fremtidens danske byggemesse i Herning.

   

Fra 17-20.april 2007, hver dag 9-17 kan MinorLit-Betonfliser ses på fremtidens danske byggemesse i Herning ved BASF-standen, Hal L - stand 9200.

MinorLit er et interessant og stilfuldt alternativ som gulv, fundament til messestande og midlertidige eller permanente udstillinger. På gummimåtter, gummiklodser eller plastikfødder (plads til installationer under fliserne) er der mulighed for fleksible løsninger.

Eksempler på leveringer inden for de sidste år er:

Dansk Design Center | Arne Jacobsen vandreudstilling og den danske design og kunst kanon.

Aalborg Portland | messestand i München med Tom Kristensens Le Mans racerbil.

Louis Poulsen | messestande i flere lande samt permanente udstillinger.

Bulthaup Køkkener | permanente og temporære udstillinger i Frankfurt, Hamburg og New York.

BMW | udstillinger og messer i Valencia og Geneve.

Martin Belysning | messestand i Frankfurt

     
intactila  

Samarbejde med DSB - unikt ledeliniekoncept for blinde og svagtseende.

I efteråret 2005 blev de sidste tests afsluttet og godkendt af DSB (drift) og blinde og svagtseende (brugerne). DSB´s, Banedanmark´s og DSB S-tog´s ledeliniekoncept er et resultat af et udviklingsprojekt finansieret af Trafikministeriet. Udviklingsprojektet gennemførtes i 2004, med DSB som projektkoordinator, i samarbejde med Trafikstyrelsen, Banedanmark, DSB S-tog, Dansk Blindesamfund og Dansk Center For Tilgængelighed. Udviklingsprojektet havde til formål at fastlægge en designnorm og en standard for udendørs ledelinier på stationer på tværs af ejerforhold (Banedanmark og DSB).